náhledy
Podle bohatosti nabídky občerstvení ve štábech jednotlivých politických stran, kde novináři čekali na sečtení hlasů, se tak trochu dalo usuzovat, s jakým volebním výsledkem strany počítají. U komunistů byly na výběr řízky a zelenina. Jejich zisky ve volbách byly mizivé.
Autor: František Vlček, MAFRA
Nabídka jídla v sídle ODS v Truhlářské ulici byla o poznání pestřejší. ODS také vyhrála v Praze a do druhého kola senátních voleb postoupilo dokonce deset jejích kandidátů.
Autor: Jan Zátorský, MAFRA
To SPD Tomia Okamury měla raut bohatý, ale volby pro ni dopadly neslavně. Navíc do hotelu Golf v pražském Motole pustila jen ty novináře, které vedení strany vybralo. Redakce Seznam zpráv a serveru iDNES.cz nedostaly akreditaci kvůli tomu, že psaly o SPD kriticky.
Autor: MAFRA
Ve štábu Jiřího Drahoše mohli novináři jíst řízky, sám Drahoš čekal na konečné výsledky hlasování doma u televize v bačkorách.
Autor: Michal Růžička, MAFRA
Honosně působila nabídka občerstvení ve štábu TOP 09 ve Velkopřevorském paláci na Malé Straně. Toto je stůl s dezerty.
Autor: David Neff, MAFRA
Některé misky s dezertem byly dokonce ozdobeny jedlými květy.
Autor: David Neff, MAFRA
U Starostů a nezávislých měli novináři při čekání na výsledky, které byly známy až pozdě v noci, možnost dát si i teplé jídlo.
Autor: Michal Sváček, MAFRA
Stejně jako loni na podzim i letos Piráti na zisky ve volbách čekali na lodi u Smíchovské náplavky v Praze. Občerstvení bylo jednoduché.
Autor: Tomáš Krist, MAFRA
Hnutí ANO svůj hlavní volební štáb umístilo do pátého patra pražského obchodního domu Kotva. Občerstvení bylo naaranžováno v moderním jednoduchém stylu.
Autor: Ladislav Křivan, MAFRA
K pití se ve štábu ANO nabízely domácí limonády a čaje.
Autor: Ladislav Křivan, MAFRA
Nabídka občerstvení pro novináře, kteří ve štábu ČSSD čekali až deset hodin na sečtení hlasů a vyjádření politiků, byla chudá. Stejně jako jejich zisky v obecních i senátních volbách.
Autor: Petr Topič, MAFRA
ČSSD dalo k dispozici novinářům stranické bonbóny a další reklamní prospekty.
Autor: Petr Topič, MAFRA